OlympiacosBC_PartizanBC_Euroleague_2022_RedView
11 Νοεμβρίου, 2022
Banner

Επανήλθε η κανονικότητα στο ΣΕΦ και 5-2

Ένα εύκολο βράδυ όπως φάνηκε τελικά ήταν το χθεσινό στο ΣΕΦ όπου ήρθε η νίκη στο τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη νεοφώτιστη Παρτιζάν.

Δεν ξέρω εάν το έχει καταλάβει κανείς, αλλά είχαμε 3 σερί εντός έδρας παιχνίδια και θα μπορούσε τώρα να μιλάμε για 8-0 εάν στα δύο προηγούμενα ο Ολυμπιακός είχε εικόνα όπως τη χθεσινή.

Δεν πειράζει καλό κάνουν και οι ήττες, ειδικά όταν ξέρεις τι δυναμική της ομάδας και το τι μπορεί να κάνει στο παρκέ, απλώς έγιναν απέναντι σε ομάδες που λες ότι κουτσά στραβά τις έχεις.

Ο Ολυμπιακός χθες έκανε πάλι το καλό του ξεκίνημα και στη δεύτερη περίοδο κάπως χαλάρωσε για να τελειώσει με 23-24 υπέρ της Παρτιζάν. Όταν βλέπεις και νιώθεις τη διαφορά δυναμικότητας αλλά και το ότι οι άλλοι δεν είχαν αρκετές λύσεις στον πάγκο κάπου στην άκρη του μυαλού υπάρχει η αυτοσυντήρηση.

Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός ενώ στην 4η περίοδο έδειξε τι εστί άμυνα αφήνοντας τους αντιπάλους με 4 μόνο πόντους.

Εύκολο βράδυ και ευστοχία στο τρίποντο χωρίς να σπαταλήσουν προσπάθειες. Μια ματιά στα στατιστικά βλέπεις τον Κάνααν για παράδειγμα να έχει 2/4 ποσοστό 50%, τον Λαρεντζάκη 3/5 ποσοστό 60%, Σλούκας 3/4 και 75%, Παπανικολάου 2/3 και 66,7%, Βεζένκοφ 2/4 με 50% και Πίτερς 2/5 με 40%. Μιλάμε για τρομακτικά νούμερα ευστοχίας και τελικό 14/27 με 51.9%!

Γιατί μπορεί να μιλάμε για το πόσα μπαίνουν αλλά στην εξίσωση μπαίνουν και οι προσπάθειες. Άλλο να έχεις έναν παίκτη να σου βάζει 2-3 αλλά να έχει πάρει 8-9 προσπάθειες και άλλο με λίγες να έχεις έστω τα μισά εύστοχα.

Ο Κάνααν είχε πολύ καλό παιχνίδι στα 18 λεπτά που έπαιξε με 2 εύστοχα τρίποντα στις 4 προσπάθειες του, ενώ το στο ένα κέρδισε και φάουλ μαζί. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τον Ντόρσει είναι ότι παίζει και άμυνα, η πίεση και τα δύο κλεψίματα δείχνουν γιατί ο Μπαρτζώκας τον επέλεξε.

Καλώς κακώς ο Ντόρσει είναι παίκτης που θέλει τις ελευθερίες του να κάνει και το κάτι παραπάνω τρελό του, ενώ στην άμυνα ήταν πάντα κάτι μέτριο. Ο Κάνααν ήρθε ως αντικαταστάτης του στο σουτ όπου όπως είχα γράψει στις αρχές έχει σκαμπανεβάσματα αλλά τουλάχιστον προσφέρει και σε άλλους τομείς.

Βέβαια φέτος έχει μπει στην εξίσωση σοβαρά και ο παράγοντας Λαρεντζάκης που προσφέρει σκοράρισμα από το τρίποντο σε απίστευτα νούμερα.

Αυτό όμως όπως πάλι είχα γράψει και ενημερώσει μετά την ήττα από τη Μονακό, κάποτε θα έρθει να ισορροπήσει με κάποια κακή βραδιά όπως ήταν εκείνη στην πρώτη ήττα μέσα στο ΣΕΦ.

Το βασικό όμως σε τέτοιες βραδιές είναι η άμυνα που θα κρατήσει τον αντίπαλο πιο κάτω από εσένα. Το Α και το Ω είναι η άμυνα. Όταν δεν μπορείς να σκοράρεις τουλάχιστον κράτα τον αντίπαλο χαμηλά να μην σκοράρει και εκείνος.

Ενώ στο τρίποντο παίζει ρόλο το timing που θα μπουν. Αλλιώς μετράει ένα σουτ που γίνεται στο τέλος του χρόνου της επίθεσης για παράδειγμα, με ένα ελεύθερο και όταν είσαι 10 πόντους μπροστά. Όπως αλλιώς μετράει ένα σουτ που την ώρα που έχεις κολλήσει και σε πλησιάζει ο άλλος, σκοράρεις με ένα άλλο επίσης όταν έχεις πάρει ήδη διαφορά, γιατί αυτά αλλάζουν και την ψυχολογία.

Όπως άλλαξε η ψυχολογία και μετά τη φάση της τεχνικής ποινής και 4ο φάουλ στον Παπανικολάου όπου από εκεί και μετά το παρκέ κατηφόρισε.

Δεν είναι για πολλές αναλύσεις το χθεσινό, μια νίκη που την περιμέναμε και ήρθε, έχοντας αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα και το βασικό, δεν τους βλέπεις κουρασμένους, έχοντας ήδη 7 παιχνίδια στη Euroleague, 10 στο πρωτάθλημα και άλλα 2 παιχνίδια από το Super Cup.

Μπορεί να είναι αρχή ακόμα αλλά μιλάμε για μπάσκετ που το ροστερ είναι συγκεκριμένο και σε κάθε παιχνίδι παίζουν το ίδιο σοβαρά με το 100% των δυνατοτήτων τους, δεν βλέπουν κάποια παιχνίδια που γνωρίζουν τη διαφορά δυναμικότητας υποτιμητικά.

Επόμενο παιχνίδι στη Γερμανία με τη Μπάγερν την επόμενη Πέμπτη. Μια Μπάγερν που καμία σχέση όπως ήταν τις άλλες σεζόν, με θέματα και χαμηλά στη βαθμολογία αλλά πάντα επικίνδυνη.

Καλά μετά τις 2 σερί ήττες κάτι ατάκες ότι έσβησε τις εκτός έδρας νίκες σε Βαρκελώνη και Ρεάλ, ή ότι πρέπει να μετράει τις νίκες για οκτάδα είναι αστείες και ασέβεια για αυτό τον Ολυμπιακό φέτος.

Όποιος ακόμα μιλάει για οκτάδα είναι απλά κλόουν και να πάει να δει κέρλινγκ πως “σκουπίζουν” τον πάγο. Εδώ μιλάμε για την τελική θέση στην πρώτη τετράδα και ποιες άλλες 3 ομάδες θα ακολουθήσουν στο Final Four

Χρωστάω κείμενο για τον αγώνα με τον ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο και Λεβαδειακό. Ίσως το γράψω τώρα, ίσως μετά την ΑΕΚ που ο άσσος και τα γκολ θα μας πάνε σοβαρό ταμείο, γιατί έχουμε τη διακοπή, οπότε η τριάδα παιχνιδιών μπορεί να χωρέσει σε ένα κείμενο. Θα το δω και θα το δείτε βασικά στο RedView.gr