OlympiacosFC_FreiburgFC_Europa_League_2023_RedView
22 Σεπτεμβρίου, 2023
Banner

Οι άμυνες απούσες κέρδισε ο πιο τυχερός

Πρεμιέρα στο Europa League για τη σεζόν 2023-2024 είχε χθες ο Ολυμπιακός στο Στάδιο Καραϊσκάκης με ένα αποτέλεσμα που στα μάτια μου και μάλλον στα μάτια όλων είναι μαγική εικόνα.

Ένα παιχνίδι που έπαιξαν μόνο οι επιθέσεις σε αντίθεση με τις άμυνες που έλλειπαν και από τις δύο ομάδες, οπότε θέλεις και την τύχη να έχεις μαζί σου. Δεν θα κουράσω στο κείμενο και θα το γράψω με ξεχωριστά κομμάτια για εύκολη ανάγνωση έτσι ώστε να υπάρχει καθαρή άποψη για συγκεκριμένα πράγματα χωρίς παρερμηνείες.

Η διάταξη

Ο Μαρτίνεθ ξεκίνησε με το κλασσικό στο σχεδιασμό στα γραφικά που βλέπουμε 4-2-3-1 αλλά στην ουσία στο παιχνίδι γίνεται ένα 4-2-2-2.

Στα της άμυνας και του κέντρου είναι γνωστά πάνω κάτω και υπάρχει μια βάση, το όλο θέμα τη φετινή σεζόν θα είναι στα μπροστά μιας και οι θέσεις έχουν γεμίσει με παίκτες ποιότητας και όσο καλό στο μάτι και στη σκέψη να είναι αυτό, άλλο τόσο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες είναι η χρησιμοποίηση τους και το πως αυτό θα δουλέψει.

Έτσι λοιπόν η τριάδα μπροστά από τα χαφ ήταν ΦορτούνηςΜπιέλΜασούρας και μπροστά Ελ Καμπί. Στο παιχνίδι όμως βλέπουμε τον Μασούρα σε έναν ρόλο κοντά στον Ελ Καμπί ως κάτι σαν περιφερειακός φορ και τον Φορτούνη σε έναν ελεύθερο ρόλο να πηγαίνει όπου θέλει να κάνει ότι θέλει, αφού του το επιτρέπει η τεχνική κατάρτιση που έχει και η μπάλα που ξέρει.

Με μια ματιά στο στήσιμο δεν βλέπει κάποιος κάτι λάθος να έχει κάνει ο Μαρτίνεθ ούτε κάποια τρέλα, φυσιολογική 11άδα που την έφτιαξε σύμφωνα με ότι παραμέτρους και στοιχεία από φυσικής κατάστασης έχει στα χέρια του και όχι μόνο.

Προσωπική άποψη χωρίς να είμαι προπονητής; Θα έπαιζα ένα πιο καθαρό 4-2-3-1 με Φορτούνη πίσω από Ελ Καμπί και στα άκρα ΠοντένσεΣολμπάκεν, άλλωστε για αυτό το λόγο πήραμε και εξτρέμ, για να μην παίζουμε με 2 ή και 3 “δεκάρια” ταυτόχρονα. Αλλά όπως έγραψα πιο πάνω δεν έχω κρίσιμα στοιχεία στα χέρια μου όπου είναι το σε τι κατάσταση ετοιμότητας είναι ο κάθε παίκτης, πόσο αντέχει να παίξει και πόσα ποιοτικά λεπτά έχει.

Είμαστε στην αρχή και με προσθήκες που έγιναν τελευταία στιγμή έχοντας έναν προπονητή που ακόμα περιμένει και θέλει να δει πράγματα από παίκτες για να γνωρίζει και ο ίδιος τι ρόστερ έχει. Γιατί καλά στα χαρτιά ο Ολυμπιακός φαίνεται και είναι υπερπλήρης, θα πρέπει όμως να βγει και στο γήπεδο αυτή η πληρότητα σε κάθε θέση.

Το γράφω αυτό γιατί κάποιοι λένε για Μπιέλ ότι είναι κακός. Ο Μπιέλ δεν ξέχασε την μπάλα που έπαιζε στη Δανία, ίσα ίσα που είναι επίσης ένας εξαιρετικός τεχνίτης. Θα πρέπει όμως και αυτός να βρει τη θέση του ή να μην πέφτει άλλος πάνω στο παιχνίδι του, οπότε έχοντας έναν Φορτούνη μη σταθερό στα πλάγια που τον ξεκινάει ο προπονητής τον αναγκάζει να κάνει πράγματα που δεν είναι του στυλ παιχνιδιού του να κάνει. Για αυτό κάποιες φορές βγάζει και αυτή την εικόνα που λες δεν γίνεται να μην μπορεί αφού ξέρω τι παίκτης είναι.

Οι αλλαγές επίσης ήταν σωστές. Βλέποντας το παιχνίδι στο ημίχρονο περίμενα να περάσει ο Ποντένσε για να έρθει το κανονικό 4-2-3-1 που λέγαμε παίρνοντας τη θέση του Μπιέλ. Στη συνέχεια μάλιστα έκανα ένα post στο προφίλ μου για το τι θα έκανα αμέσως μετά το 2-2, που στο μυαλό μου είχα ένα 4-4-2 θυσιάζοντας τον Φορτούνη για τον Σολμπάκεν και αφού ο Καμαρά ήταν βιονικός και βρισκόταν σε κάθε εκατοστό του γηπέδου, κάτι που έγινε τελικά.

Η Φράιμπουργκ δεν είναι η περσινή ομάδα και φέτος έχει σοβαρά θέματα και δη στην άμυνα, το ήξερε ο Μαρτίνεθ αυτό και ήθελε πίεση ψηλά να γίνει πάλι κάποιο λάθος της άμυνας, κάποιο κλέψιμο κάποια ατομική προσπάθεια από ΠοντένσεΣολμπάκεν δύο παίκτες που μπορούν να κάνουν πράγματα και να προκαλέσουν αναστάτωση στην περιοχή με τις ενέργειες τους.

Ίσως να έβγαινε αυτή η σκέψη εάν δεν υπήρχε η αναγκαστική αλλαγή στο 24’ του Έσε βάζοντας τον Ιμπόρα. Προσέξτε τώρα αυτή η από το πουθενά αλλαγή πως έφερε τα πάνω κάτω σε όλη τη λογική του παιχνιδιού. Διότι εάν ο Ολυμπιακός συνέχιζε με ΈσεΚαμαρά η πίεση θα ήταν πιο μεγάλη αλλά και ανασταλτικά ποιο αποτελεσματική.

Στο 2-2 θα περνούσε Ιμπόρα ως τρίτο χαφ να κλείσει εντελώς το κέντρο και να πιέσει ακόμα πιο πολύ μπροστά τους Γερμανούς περιμένοντας το λάθος ή κάποια ενέργεια που έγραψα πιο πάνω. Αυτή είναι η δουλειά του Ιμπόρα και για αυτό τον έφερε στον Ολυμπιακό, κάτι όπως ήταν ο Μπουχαλάκης απλώς έχει αρκετή παραπάνω εμπειρία και παραστάσεις. Ένα αμυντικό χαφ που παίζει με το μυαλό αφού λόγω ηλικίας υπολείπεται σε ταχύτητα, αυτό θέλει σε τέτοια παιχνίδια να πάρει ο Μαρτίνεθ από τον Ιμπόρα. Τα εξηγώ έτσι αναλυτικά και ας μεγαλώσει το κείμενο για να ξέρετε όταν έχετε μια άποψη για έναν παίκτη πρέπει να έχετε και τις παραμέτρους του γιατί, για να μπορείτε να κρίνετε πιο ορθά κάποιον για το πως παίζει.

Να ξέρετε τι παίκτης είναι, τι θετικά και τι αρνητικά έχει αλλά το βασικό για πια δουλειά τον πήρε ο προπονητής, εκεί είναι όλο το μυστικό, το τι θέλει να κάνει με τον παίκτη ο προπονητής μέσα στο χορτάρι.

Το 4-2-2-2 που έχει δοκιμάσει ο Μαρτίνεθ στο πρωτάθλημα αλλά και στα προκριματικά με χαμηλότερες ομάδες βγήκε, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μάθει στο 4-2-3-1. Έχει παίκτες σε κρίσιμες θέσεις όπως ΠοντένσεΦορτούνηςΚαμαράΜασούρας που επί Μαρτίνς αυτό το 4-2-3-1 έφερε αποτελέσματα.

Ο Μαρτίνεθ θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό και να παίξει πάνω σε αυτό το μοτίβο αφού έχει και τη βάση, ενώ έχει και παραπάνω λύσεις.

Κάντε μια άσκηση στο μυαλό σας και στη χθεσινή 11άδα που είδατε βάλτε στα στόπερ να είχε για παράδειγμα τον καλό Σεμέδο που ξέραμε, πόσο διαφορετική εικόνα θα ήταν, ή αντί για τον Ιμπόρα να είχε τον Γκιλιέρμε ή Εμβιλά.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Μιλάμε για εντελώς διαφορετική εικόνα αν και στο μυαλό μας, αλλά θα ήταν. Όχι ότι τώρα είναι κακοί αλλά στο χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχασε από 2 λάθη της άμυνας και από μια στημένη φάση. Η Φράιμπουργκ δεν έβαλε γκολ μετά από κάποια οργανωμένη προσπάθεια, της έκατσαν οι ευκαιρίες στα λάθη του Ολυμπιακού.

Όχι μόνο αυτό, αλλά για άλλη μια φορά μίλησε και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που λέει όταν χάνεις τα “εύκολα” θα το φας μετά. Αυτό έγινε δύο φορές και στα καπάκια, όταν ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες που λες δεν γίνεται να το χάσει.

Στην πρώτη ο Ελ Καμπί για εμένα έκανε λάθος που έκανε το τελείωμα έτσι, εκεί θέλει ψηλά να σουτάρεις όχι χαμηλά όπως έκανε ψηλά και στα δεξιά 7.32μ είναι το κάθε τέρμα… Στη δεύτερη φάση ο Μασούρας έπρεπε να την κόψει για Ελ Καμπί αλλά ίσως είχε στο μυαλό του την προηγούμενη αποτυχία του Μαροκινού και αποφάσισε να το τελειώσει ο ίδιος με κακό πλασέ.

Χάνοντας αυτές τις δύο ευκαιρίες και μάλιστα η μια από λάθος της άμυνας των Γερμανών έρχεται ένα άλλο λάθος ίδιο από τον Φρέιρε όπου ο αντίπαλος έκανε το 0-1, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν το έκανε.

Όσοι διαβάσατε το κείμενο μου στη στήλη RedBet εδώ στο RedView.gr που έδωσα τις προτάσεις μου για στοίχημα, όπου για άλλη μια φορά σας πήγα καλό ταμείο, θα είδατε στο πρώτο ημίχρονο εάν ο Ολυμπιακός έκανε τα φυσιολογικά είχα περιγράψει ακριβώς το τι θα βλέπαμε.

Ένας Ολυμπιακός που πάτησε από την αρχή τη Φράιμπουργκ που με το καλημέρα έδειξε τι θέματα έχει φέτος στο παιχνίδι της. Εύκολα θα μπορούσε το ημίχρονο να είχε κλείσει με 3-0 και τώρα να μιλούσαμε αλλιώς, αλλά είπαμε, είναι μπάλα, θέλει τύχη και όταν κάνεις λάθη τα πληρώνεις. Αντί για 3-0 έληξε 1-2 που το σκορ στα μάτια μου ήταν μαγική εικόνα, αλλά αυτό μετράει στο τέλος.

Τα “πρέπει” που έχει να διαχειριστεί ο Μαρτίνεθ

Αρκετός κόσμος έγραφε και έλεγε ότι ο Ολυμπιακός έχει χτιστεί γύρω από τον Φορτούνη και ότι εάν λείπει δεν μπορεί να παίξει η ομάδα. Λάθος λέω εγώ.

Η εύκολη λύση για να πεις κάτι είναι να βρεις τον κορυφαίο παίκτη όπου κουβαλάει τη μπάλα, είναι σε φάσεις οπότε στο μάτι τον βλέπεις πιο πολύ άρα κρίνεις ότι αυτός είναι το Α και το Ω στο παιχνίδι.

Δεν είναι έτσι όμως. Ο Μαρτίνεθ έχει καταλήξει τι θέλει και πως θέλει να παίξει απλώς έχει δύο προβλήματα αυτή τη στιγμή. Το ένα είναι ότι πρέπει να περιμένει και θα πρέπει να βάλει σε παιχνίδια παίκτες όπως ο Σολμπάκεν για να δει τι τελικά έχει στο ρόστερ. Παράλληλα θα πρέπει να περιμένει παίκτες όπως ο Ποντένσε να έρθουν σε πιο ετοιμοπόλεμη κατάσταση για 90λεπτο.

Ο γρίφος όμως που θέλει λύση είναι η διαχείριση αυτού του ρόστερ. Έγραψα πιο πάνω ότι ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει σε κάθε θέση με παίκτες ισάξιους και σε αξία αλλά και παικτικά. Παίκτες που φυσικά ήρθαν στον Ολυμπιακό γιατί θέλουν να παίζουν όπου σε άλλες ομάδες θα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι.

Για αρχή ο Μαρτίνεθ θα πρέπει για εμένα να δουλέψει το 4-2-3-1 για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι έχει επιτέλους εξτρέμ αξίας που τις προηγούμενες σεζόν δεν είχε ο Ολυμπιακός και ο άλλος λόγος είναι ότι ο βασικός κορμός γνωρίζει το σύστημα, το έχει δουλέψει με Μαρτίνς και το έχει παίξει με επιτυχία.

Ξεκινώντας από αυτή τη βάση μετά αρχίζει να φτιάχνει. Θα βρει μια βασική 11άδα που στο δικό μου μυαλό θα είναι Πασχαλάκης | ΟρτέγκαΦρέιρεΡέτσοςΡόντινει | ΈσεΚαμαρά | ΠοντένσεΦορτούνηςΣολμπάκεν | Ελ Καμπί.

Αναλόγως τον αντίπαλο κάνεις και τις απαραίτητες αλλαγές, αντί για Σολμπάκεν βάζεις Μασούρα, αντί για Φορτούνη βάζεις Μπιέλ, θέλεις να κρατήσεις κέντρο βγάζεις τον μεσοεπιθετικό και βάζεις 3ο χαφ Ιμπόρα και παίζεις 4-3-3 για παράδειγμα.

Στο Champions League ο Μαρτίνς έπαιζε με το 4-3-3 όπου και τώρα βάζοντας Ιμπόρα μπροστά από τα στόπερ, μπροστά του ΈσεΚαμαρά και επίθεση τριάδα ΠοντένσεΕλ Καμπί και Φορτούνη ή και όχι βάζοντας Σολμπάκεν πάλι θα παίζει καλά ο Ολυμπιακός έχοντας τον Καμαρά που είναι βαρόμετρο όπως τον βλέπουμε τώρα.

Είναι τόσο γεμάτο το ρόστερ που ναι μεν είναι τυχερός ο Μαρτίνεθ γιατί μπορεί να βγάλει πολλούς συνδυασμούς αλλά “άτυχος” ας το γράψω έτσι αδόκιμα γιατί έχει στο μυαλό του γρίφους και ένα νοητό “πρέπει”.


Το “πρέπει” να παίζει ο Φορτούνης, το πρέπει να παίξει και ο Μπιέλ γιατί επίσης είναι ο καλός μας και ακριβός μας παίκτης, το πρέπει να παίζει και ο Σκάρπα για παράδειγμα γιατί έχει γίνει ντόρος. Δεξιά ο Μασούρας έχει ξεκινήσει καλά και με γκολ, αλλά “πρέπει” να βάλουμε επιτέλους και τον Σολμπάκεν γιατί του είπαμε κάποια πράγματα να τον πείσουμε να έρθει αλλά θα πρέπει και να τον δούμε στο χορτάρι τι κάνει.

Αριστερά ο Κίνι με ΑΕΚ ήταν κακός, αλλά ο Ορτέγκα που ήρθε για βασικός δεν δίνει ακόμα αυτά που ίσως περιμέναμε. Κάπου εδώ θέλω να γράψω ότι στον χθεσινό Ολυμπιακό με Ρόντινει να ανεβαίνει βάλτε στα αριστερά να είχαμε τον Ρέαμπτσουκ με τα τρεξίματα που όλοι ξέρουμε ότι έχει τι άλλο θα βλέπαμε.

Να το ξαναγράψω για τις παρεξηγήσεις, δεν λέω ότι φταίει ο Ορτέγκα για χθες, αλλά ότι ίσως έλλειπαν οι επελάσεις του Όλεγκ. Αρχή είναι ακόμα και παίκτης που πρώτη φορά βγήκε από την πατρίδα του για να παίξει μπάλα στην Ευρώπη, επισημάνσεις κάνω.

Είναι ένα γενικό σταυρόλεξο το σύστημα και το ποιος θα παίζει, γιατί εκτός από τους μπροστά στα άκρα επηρεάζουν και τα μπακ που θα επιλέξεις να είναι πίσω τους.

Και επειδή όσοι με ξέρετε εγώ τα γράφω όλα και ας μην αρέσουν θα γράψω κάτι που ξέχασα να γράψω μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Σας έχω γράψει την άποψη μου για τον Ρόντινει και θα την ξαναγράψω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας καλός παίκτης που εννοείται ξέρει μπάλα. Είναι όμως πιο επιθετικογενείς παρά πιο μπακ, στην Ελλάδα γενικά μας αρέσει αυτό γιατί είμαστε της επίθεσης και στην άμυνα τα μάτια μας πάνε μόνο στα στόπερ και τον τερματοφύλακα.

Όμως δεν μπορώ να παραβλέπω στην OPAP Arena όταν μπήκε ο Ζίνι όλα τα ρήγματα και φάσεις ήρθαν από την πλευρά του, για να τα λέμε όλα όπως είναι και να μην προσπερνάμε πράγματα. Έχει ταχύτητα, ξέρει μπάλα είναι καλός αλλά πίσω τα έχει τα θέματα του όταν ο αντίπαλος βάλει ίσως πιο φρέσκο παίκτη ή κάποιον καλύτερο του.

Προσοχή το ξαναγράφω, δεν λέω ότι για τη χθεσινή ήττα φταίει και ο Ρόντινει καμία σχέση, μια επισήμανση κάνω για μελλοντική χρήση σε κάτι που ίσως το ξαναβρούμε μπροστά μας. Καλό είναι να ξέρουμε τα συν και πλην του εκάστοτε παίκτη.

Η λάθος σύγκριση

Φέτος που έχουμε 4 ομάδες στην Ευρώπη μοιραία θα έρθουν και οι συγκρίσεις στο τι κάνει ο καθένας κάθε Πέμπτη, κάτι που για εμένα είναι πέρα για πέρα λάθος και δείχνει πόσο Ελλάδα ή Βαλκάνια είμαστε.

Τι με νοιάζει τι έκανε ο άλλος στην Ευρώπη εάν κέρδισε εκτός ή εντός, καλύτερη ή χειρότερη ομάδα; Σύγκριση μόνο για το καφενείο άντε και για τα παιδάκια στο σχολείο να έχουν να λένε.

Άλλες ομάδες, άλλοι όμιλοι, άλλες οι μέρες που θα βρεθούν και δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης όταν όλοι τους είναι σε ένα τουρνουά και χθες ήταν η πρώτη αγωνιστική. Ναι οι 3 κέρδισαν ο Ολυμπιακός έχασε και την επόμενη Πέμπτη μπορεί να γίνει το αντίθετο ο Ολυμπιακός να κερδίσει και οι άλλοι να χάσουν και τότε να γίνει έτσι ε και;

Δηλαδή για να καταλάβω βγαίνουμε Ευρώπη για να κάνουμε μεταξύ μας συγκρίσεις ή για να κάνουμε κάτι βάζοντας έναν στόχο;

Εγώ θέλω ο Ολυμπιακός να φτιάχνει ομάδα για να προχωράει και όχι για να κάνει παραπάνω νίκες από τους άλλους και στο τέλος να καθόμαστε όλοι στο αγγούρι.

Κάποτε στην Euroleague Ολυμπιακός και ΠΑΟ έφτιαχναν ομάδες για το πως θα κερδίσει ο ένας τον άλλον και με αυτή τη λογική έκαναν κινήσεις στα μεταγραφικά. Αλλά οι αντίπαλοι είναι άλλοι όταν θες να κάνεις κάτι στην Ευρώπη.

Θα πρέπει να χτίζεις με λογική ότι απέναντι σου έχεις ξένες ομάδες που παίζουν και σε άλλες ταχύτητες. Αυτό ο Ολυμπιακός φέτος με τις κινήσεις το έχει καταφέρει γιατί βλέπω να παίζει διαφορετικά και να βγάζει ένταση που άλλες σεζόν δεν την είχε, αλλά την είχαν μέτριοι αντίπαλοι και του έβαζαν δύσκολα.

Ποτέ δεν θα κάτσω να συγκρίνω σε μια βραδιά τι έγινε στη σούμα, το μόνο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι οι βαθμοί για τις επόμενες σεζόν πόσες και που θα βγάζουμε ομάδες στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη εύκολα στην Ελλάδα γυρίζει σε μουρμούρα όταν γίνει η γκέλα στην Ελλάδα… να το έχετε πάντα στο μυαλό σας αυτό γιατί όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί εδώ.

Οπότε μην τσιμπάτε και μην γράφετε άσκοπα οι άλλοι κέρδισαν εμείς όχι, είμαστε ακόμα στον Σεπτέμβριο και όλα βρίσκονται στην αρχή, υπάρχει δρόμος ακόμα και θα δούμε πολλά. Το εύκολο είναι αυτό το να γράψεις κάτι για τη στιγμή, το δύσκολο είναι να δεις τι θα σου έρθει μετά και προσωπικά επειδή έχω μάθει να το δουλεύω έτσι και να κοιτάζω άλλα πράγματα μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος για αυτά που θα έρθουν και εδώ είμαστε να μου τα πείτε μετά, εάν έκανα λάθος…

Εν κατακλείδι

Στη σούμα τώρα, για το χθεσινό παιχνίδι δεν μπορώ να ρίξω ευθύνη σε προπονητή εννοείται, αφού κατέβασε και έπαιξε φυσιολογικά σύμφωνα με τις καταστάσεις. Αλλά ούτε και σε παίκτες πέρα από τα δύο λάθη των Φρέιρε και Ρέτσου, όμως ξέρετε κάτι το ίδιο λάθος του Φρέιρε το έκανε και ο αμυντικός της Φράιμπουργκ σε προηγούμενη ακριβώς φάση.

Αυτή είναι η μοίρα των αμυντικών και είναι η θέση όπου το κάθε λάθος μπορεί να έχει αποτέλεσμα γκολ από αντίπαλο και αυτό μένει στον κόσμο. Σε αντίθεση εάν κάνει λάθος κάποιος μπροστά.

Να πεις μετά ότι φταίει και ο Ελ Καμπί που δεν πλάσαρε σωστά στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία; έβαλε 2 γκολ να του πεις τι;

Γενικά στα μάτια μου ήταν ένα παιχνίδι που όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες θα σου πάει στραβά όλο ότι και να κάνεις μετά. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε και έπαιξε όπως τον περίμενα και για λεπτομέρειες σήμερα μιλάμε για ήττα και όχι για νίκη.

Αυτό το κρατάω γιατί έτσι θα συνεχίσει να παίζει, όχι με τα ίδια λάθη που δεν πιστεύω θα τα ξαναδούμε σε μια βραδιά. Ναι μεν έχει έναν ΚΦ7 σε τρομερή κατάσταση αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει χτιστεί γύρω από ένα παίκτη, αλλά πάνω σε ένα σύστημα, το ότι μέσα από αυτό έχει αναδειχτεί κορυφαίος είναι και θέμα προπονητή όχι μόνο παίκτη.

Ο Ολυμπιακός βάση αυτής της εικόνας και βάση όπως τα έχω επεξεργαστεί στο μυαλό μου στην καλύτερη θα προκριθεί στο Europa στη χειρότερη θα βρεθεί μαζί με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει περίπτωση αποκλεισμού του ούτε μια στο δισεκατομμύριο και ας έκανε η Τόπολα ότι έκανε στο Λονδίνο.

Εξάλλου δεν κοιτάζω τους άλλους, αλλά το τι κάνει ο Ολυμπιακός με νοιάζει και σε αυτή την ομάδα με μοναδικό αρνητικό ότι είναι νέο ρόστερ νέος προπονητής που θέλει χρόνο και παιχνίδια για να καταλήξει σε πράγματα, μόνο εμπιστοσύνη έχω.

Ας χαίρονται και πανηγυρίζουν οι άλλοι… στο τέλος ξέρω τι θα γράψει το ταμείο 😉

Διαιτησία

Μεγάλη συζήτηση και η διαιτησία κάτι που δεν μου αρέσει να γράφω γιατί με κουράζει και γιατί για τον καθένα πάντα η διαιτησία είναι θέμα συζήτησης καμιά φορά και δικαιολογία.

Χθες έγινε η φάση του Έσε όπου δεν δόθηκε φάουλ και πιθανή κόκκινη κάρτα. Θα έπρεπε και το VAR να ενημερώσει για απευθείας κάρτα και ας μην είχε δώσει φάουλ, νομίζω έχει το δικαίωμα όταν είναι για απευθείας κόκκινη κάρτα.

Τώρα έβαλαν Ολλανδούς να σφυρίξουν Γερμανική ομάδα, οκ σαν να βάζεις Κύπριο να σφυρίξει Ελληνική… αλλά και πάλι ρε γαμώτο με αυτή τη διαιτησία θα μπορούσε στο ημίχρονο να ήμασταν 3-0 αυτό δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό μου.

Από την άλλη έχω φίλους ΑΕΚτζήδες όπου επίσης φώναζαν για απίστευτη εχθρική διαιτησία στον αγώνα με την Μπράιτον που είχαν όμως κέρδισαν 2-3, οπότε πάει περίπατο.

Τέλος έχω διαβάσει και ακούσει πολλά, αλλά ρε φίλε χθες έγιναν 16 παιχνίδια στο Europa League και άλλα τόσα στο Conference, θα σηκωθεί κάποιος από την ΟΥΕΦΑ να πει στον διαιτητή κοίτα να δεις παίξε αυτόν σήμερα υπέρ και τον άλλον κατά, σε ένα συγκεκριμένο αγώνα;

Γιατί το ίδιο θα λένε και σε άλλο παιχνίδι άλλες ομάδες και φίλαθλοι εάν είχαν μια κακή διαιτησία. Sorry αλλά σε τέτοιες λογικές δεν μπορώ να μπω όταν μιλάμε για 1 παιχνίδι σε πρεμιέρα τουρνουά και την ίδια μέρα γίνονται 32 παιχνίδια.

Ο κάθε διαιτητής σε κάποιο παιχνίδι είναι καλός είναι και κακός, δεν ξέρεις πως θα βγει η βραδιά. Για να έχω όμως σωστή άποψη θα πρέπει να γνωρίζω πως σφυρίζει και στα παιχνίδια στη χώρα του. Χθες ο Ολλανδός άφησε το σκληρό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός το κατάλαβε κάπως αργά και άρχιζε να παίζει επίσης δυνατά.

Για το μόνο που έχεις να του προσάψεις είναι η κόκκινη στη φάση του Έσε και ίσως κάποια κίτρινη παραπάνω σε παίκτες της Φράιμπουργκ αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχασε ο Ολυμπιακός από καμία διαιτησία και θα το ξαναγράψω εάν ήταν πιο σοβαρός και τυχερός το ημίχρονο θα έκλεινε με 3-0 αφού είχε πνίξει τον αντίπαλο.

Σίγουρα θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι εάν έμενε η Φράιμπουργκ με 10 αλλά και πάλι έχω δει ομάδες να κερδίζουν ακόμα και με λιγότερους παίκτες.

Ελπίζω να καταλάβατε πως και τι στη μικρή ανάλυση μου για την διαιτησία και το σταματώ εδώ, είναι θέμα που με κουράζει γιατί είναι κάτι που αλλιώς θα το δούμε εμείς, αλλιώς θα το δει ο αντίπαλος, εάν κάτσεις και ξεψειρίσεις φάσεις ο καθένας θα βρει κάπου να πατήσει.

Άλλωστε για αυτό μπήκε και η τεχνολογία να δώσει μια βοήθεια σε ανθρώπους που να μην ξεχνάμε δεν είναι αθλητές αν και θα έπρεπε, και θα πρέπει να βγάλουν απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτων που θα επηρεάσουν τη συνέχεια σε ένα παιχνίδι.

Συνεχίζουμε με Κηφισιά την Κυριακή και εύκολο απόγευμα με αρκετά γκολ προβλέπω. Ευκαιρία να πάρουν χρόνο παίκτες που δεν έχουν παίξει και ο Μαρτίνεθ να δει τι άλλο όπλο έχει στη φαρέτρα του έτσι ώστε να γνωρίζει πως να κινηθεί στα επόμενα παιχνίδια.

Τα λέμε αύριο με κείμενο για στοίχημα στη στήλη RedBet εδώ στο RedView.gr για να ξαναμοιράσω χρήμα όπως έχω κάνει δύο φορές ήδη και σε καλές αποδόσεις!

Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!