OlympiacosFC_WestHamFC_Europa_League_2023_RedView
29 Οκτωβρίου, 2023
Banner

Δείπνο στην κόλαση του Καραϊσκάκης

Το ξέρω το ξέρω, είμαι κλόουν διότι υποσχέθηκα κείμενο Παρασκευή μετά το παιχνίδι και κάθισα σήμερα Κυριακή να γράψω. Βασικά το γράφω επειδή το υποσχέθηκα αλλιώς θα το άφηνα και αυτό να περάσει.

Πρέπει κάποια στιγμή να είμαι πιο σωστός με τους χρόνους μου, αλλά σας είπα το RedView.gr είναι καθαρά χόμπι και όχι δημοσιογραφία ή εργασία. Συνήθως στο προφίλ μου στο Facebook γράφω με λίγες λέξεις τι ακριβώς θέλω να πω και εκεί τελειώνει.


Παρόλα αυτά, βλέποντας τον αγώνα της Πέμπτης με την Γουέστ Χαμ και κάτοχο του Conference League είπα στον εαυτό μου, τι να κάτσω να γράψω εφόσον στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά τον αγώνα εντός έδρας με την Φράιμπουργκ (διαβάστε εδώ) τα έγραψα όλα όσα πρέπει να γίνουν.

Ο Μαρτίνεθ σίγουρα το είχε δει όπως θα το είχαν δει και όσοι βρίσκονται γύρω του, τι; Ο Ολυμπιακός με το 4-2-2-2 τρώει εύκολα φάσεις πίσω, όχι απλές φάσεις αλλά με μεγάλο ποσοστό να σκοράρει ο αντίπαλος.

Το είδε δύο φορές στην Ευρώπη με Φράιμπουργκ και Τόπολα, το είδε και στο Ελληνικό πρωτάθλημα από το πρώτο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκός, ασχέτως εάν δεν σκόραρε χάνοντας πέναλτι. Σε κάθε μα κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε θέματα στην άμυνα και από εκεί που για παράδειγμα ο Ρέτσος έδειχνε ατρόμητος το καλοκαίρι με Γκένκ και Τσουκαρίτσκι άρχισε τώρα να δείχνει τις αδυναμίες του.

Τι ξέχασε τη μπάλα; Έριξε απότομα την απόδοση του; Όχι! Απλώς με αυτό το σύστημα και έχοντας έναν Ρόντινει που είναι μπακ αλλά να παίζει ως εξτρέμ ώρες ώρες τα δύο αμυντικά χαφ πρέπει να είναι γρήγορα και να παντού ταυτόχρονα, ενώ να έχουν αντοχή για τα 90+ λεπτά.

Όπου επίσης τα χαφ αυτά τα έχει “ανάγκη” και ο Φορτούνης μπροστά για να μπορεί να κάνει το δικό του παιχνίδι, θυμηθείτε όταν ο Φορτούνης είχε χαφάρες πίσω του, τότε έκανε τις καλές σεζόν του, όταν είχε γρήγορους και στα πλάγια παίκτες που δεν μπαίνουν στη θέση του και τα πόδια του στον άξονα.

Οπότε έχοντας ΚαμαράΈσε ως τους πιο γρήγορους και αξιόπιστους θα πρέπει να τους εξοντώσεις σε κάθε παιχνίδι για να εφαρμοστεί σωστά το 4-2-2-2 χωρίς να έχεις θέματα στην άμυνα.

Τι έκανε λοιπόν ο Μαρτίνεθ; Αυτό που είχα γράψει ένα μήνα πριν, να δει τι έκανε ο Μαρτίνς και πως έπαιζε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη (Champions League & Europa) που έκανε μεγάλα παιχνίδια και προκρίσεις.

Έβαλε άλλο ένα χαφ στο κέντρο θυσιάζοντας φυσιολογικά έναν “κανονικό” ακραίο. Έτσι κατεβάζει την ομάδα με ένα 4-3-3 όπου μπορεί να γίνει και 4-2-3-1 ανά πάσα στιγμή.

Να θυμίσω 2 παιχνίδια απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ για το Champions League.

Ο Μαρτίνς απέναντι στην Μπάγερν εντός έδρας είχε κατέβει με τους ΜπουχαλάκηςΓκιλιέρμεΚαμαρά στο κέντρο, στα άκρα ΜασούραςΠοντένσε και μπροστά Ελ Αραμπί.

Με την Τότεναμ εντός είχε κατέβει ΓκιλιέρμεΜπουχαλάκης κέντρο, μπροστά τους ΜασούραΒαλμπουενάΠοντένσε και μπροστά Γκερέρο.

Θα το ξαναγράψω πάλι. Αυτά είναι τα συστήματα που έχουν δουλέψει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό και έχουν φέρει νίκες, προκρίσεις και τίτλους πάνω σε αυτά θα δούλευα και εγώ εάν ερχόμουνα για πρώτη σεζόν. Ειδικά δε όταν υπάρχουν παίκτες όπως Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Αραμπί που τα έχουν δουλέψει, παίξει και γνωρίζουν καλύτερα.

Προσοχή δεν λέω ότι είναι λάθος ο Μαρτίνεθ, ίσα ίσα πήρε ένα ρίσκο με το 4-2-2-2 που επίσης του έχει βγει για τη δουλειά που έπρεπε να κάνει και είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League και στο πρωτάθλημα έχει 1ο τον Ολυμπιακό.

Αλλά τα θέματα πίσω είναι καμπανάκια που εάν δεν το έβλεπε θα γινόντουσαν καμπάνες πιο μετά. Στα υπέρ του είναι ότι μετά από τα πρώτα δύο παιχνίδια στην Ευρώπη, άλλαξε και δοκίμασε άλλον σχηματισμό, αυτό σημαίνει ότι μπορεί και βλέπει πράγματα, έχει την οξυδέρκεια να κάνει διορθωτικές κινήσεις για να του δώσουν το μερίδιο της νίκης που εννοείται έχει στον αγώνα με τους Άγγλους.

Μπροστά όπως και να παίξει ο Ολυμπιακός έχει τόσο ποιοτικούς παίκτες που θα βρει τα γκολ, το θέμα στα συστήματα είναι πως θα κουραστούν λιγότερο (όσο είναι εφικτό) και το πως θα παίξουν ως προς το αμυντικό κομμάτι.

Τώρα για παίκτες όπως ο Ποροζό που επίσης έχω γράψει ότι αυτός είναι ο κατάλληλος για μπορεί ο Ρόντινει να οργώνει την δεξιά πλευρά, διότι έχει ταχύτητα που δεν έχουν τα άλλα στόπερ μας. Ενώ θα επιμείνω για το άλμα του που επίσης είναι απίστευτο.

Μην τον μπερδεύετε με Σισέ καμία σχέση. Ο Σισέ ήρθε από την Αζαξιό που έπαιζε στην Ligue 2 και ήρθε ως παίκτης που θα τον “φτιάξουμε” για να πουληθεί, ο Ποροζό ήρθε από την Τρουά που έπαιζε Ligue 1 και ήταν εάν δεν κάνω λάθος ο ταχύτερος στόπερ της λίγκας ή από τους ταχύτερους.

Όμως για να τα λέμε όλα, δεν έχουμε εικόνα από προπονήσεις και σε τι κατάσταση είναι ο καθένας για να πούμε εάν έπρεπε ή όχι ίσως να έχει παίξει και σε άλλα παιχνίδια. Πρέπει πριν βγάζουμε μια άποψη να έχουμε όλες τις παραμέτρους για να είναι ορθή.

Όμως όταν χρειάστηκε και μπήκε στα βαθιά με τη μια στα υπέρ του είναι ότι άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και δεν την άφησε, επίσης στα υπέρ του. Πάντα πρέπει να υπάρχει υπομονή σε όλα και θα έρθει η στιγμή για τον καθένα, το θέμα είναι να είσαι πάντα έτοιμος γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει. Αυτό ισχύει και για εμάς στην καθημερινότητα μας.

Αύριο έχουμε παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ μια έδρα όπου δεν πέρασαν Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δύσκολη και ο ΟΦΗ φέτος δείχνει διαφορετικός και πιο δυνατός, αλλά… από την άλλη υπάρχει ο Ολυμπιακός που είναι η καλύτερη και πιο γεμάτη (από πολλές απόψεις) ομάδα που πιστεύω θα περάσει αέρα.

Σίγουρα ο Μαρτίνεθ θα κάνει αλλαγές γιατί το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ ήταν απαιτητικό και τους ξεθέωσε, οπότε σε κάποιες θέσεις θα έχουμε άλλα πρόσωπα. Όμως όπως έγραψα πιο πάνω εδώ είναι που θα φανεί η ποιότητα του πάγκου που έχει η ομάδα και για αυτό γέμισε με παίκτες αξίας και όχι με παίκτες απλώς για να γεμίσουμε το ροστερ.

Τα λέμε μετά το ΣΕΦ αύριο!